top of page

There are regular events, retreats, satsangs and camps organized at the Mauna House for you to come and meet Ajiit.

You are welcome to join any of the programs.

To register please send an email to the following address and describe in a few words

your motivation for participating: event@ajiit.net

Satsang

Spirituális Párbeszéd (Szatszang) Ajiittal

 

Szeretettel várunk a rendszeres spirituális párbeszédekre Ajiittal a Mauna Házban. A találkozó csodálatos lehetőség, hogy megoszd vele az önmegismerésben megélt tapasztalataidat vagy hogy feltedd a belső utazással kapcsolatban felmerülő kérdéseidet. Ez az utazás a spirituális szabadsághoz vezető út, amely kiutat mutat az egó fogságából, hogy az légy, aki valójában vagy.

A spiritualitás nem elvont fogalom, amely intellektuális megértésben nyilvánul meg, hanem az élet alapvető mozgatórugója, mely mindent magába foglal. A spiritualitás elvezet a valódi természetünkre való ráébredéshez, az egység állapotába. A szenvedést, a nehézségeket az okozza, hogy elválasztva érezzük magunkat az egységtől, mert elhisszük, hogy nem vagyunk más, mint a személyiségünk, a történetünk.

Ajiit jelenlétében a találkozó során kialakul egy energiamező, amely lehetővé teszi, hogy újra összekapcsolódjunk önmagunkkal. A beszélgetés közben világosan kirajzolódik számodra, mi az, ami akadályoz abban, hogy a mindennapokban belső útmutatás szerint élj, együtt mozdulva az élet áramlásával ellenállás, előítéletek és elvárások nélkül. Gyakorlati megközelítésben nézhetsz rá arra, hogyan tudod összpontosítás által a figyelmedet az egóról, - minden érzelmi és mentális nehézség forrásáról -  igaz lényedre áthelyezni.  

A találkozón való részvételhez nincs szükséged másra, mint nyitottságra és az igazság megismerésének vágyára.

Silent Sitting Retreat

Csendes Ülés Elvonulás Ajiittal

 

Valódi természetünk a csend, a hétköznapi tevékenységek közben mégis oly sok zaj vesz minket körül, hogy könnyen elfelejtjük a lényeget. A három napos elvonulás Ajiittal lehetőséget teremt arra, hogy a Mauna Ház békés környezetében visszatalálj önmagadhoz.

A csend gyakorlásának sokféle módja van. A szóbeli vagy nem verbális kommunikáció hiánya eszköz arra, hogy eljussunk a belső csend, az elme csendjének állapotába, amit a szanszkrit úgy nevez, Mauna.

A csendes ülés elvonulás célja, hogy megtapasztald azt a mély nyugalmat, ami ebből a csendből fakad. Amikor minden tevékenység, gondolat és érzés ebből az állapotból ered, akkor összhangba kerülsz azzal, aki valójában vagy.

Az elvonulás során reggelente aktív mozgásmeditációval, JIAIDO gyakorlással indítjuk a napot, mely a test és elme lecsendesítésében nagy segítséget jelent. A nap többi részét csendes üléssel töltjük, majd a három nap végén Ajiittal lehetőség van a tapasztalatok megosztására és kérdésfeltevésre. Az étkezéseknél és esti programoknál javasolt a társalgási csend megtartása.

A csendes üléshez hozz magaddal kényelmes ruhát, vizespalackot és egy takarót.

Mauna Weekend Retreat

Mauna Weekend Retreat

A rendszeres Mauna Hétvégi Elvonulások pár napra kikapcsolnak a külvilág zajából, hogy természeti környezetben, a mindennapi élet kihívásaitól mentesen a figyelmedet teljesen befelé irányíthasd. Amint összekapcsolódsz azzal, aki valójában vagy, túl tudsz lépni a különállóság érzésén, amely a legtöbb szenvedést okozza az életben. A külvilág könnyen eltereli a figyelmet a belső valóságról és ezáltal nem érezzük többé a kapcsolódást. Az elvonulás során Ajiittal útmutatásával gyakorlati szempontból vizsgáljuk meg a kérdést, hogyan legyen állandó érzés az egység állapota, még akkor is, ha éppen az irodában vagy a forgalmi dugóban kell ülnöd.

A program minden reggel JIAIDO mozgásmeditációval, melyet Ajiit az személyes fejlődés és önfelfedezés eszközének hozott létre. A napi két szatszang során lehetőség nyílik feltenni a kérdéseidet és beszélgetni Ajiittal.

JIAIDO Camps

JIAIDO Camps

JIAIDO camps provide a great opportunity for all active practitioners to deepen their JIAIDO knowledge and technique, to build team spirit and learn how to cooperate amongst each other.

 

During these intensive three days we use all tools of JIAIDO method (movement meditation, breathing exercises, body work, pair work, stretching, music, meditation etc.), even those which we do not always have the chance during regular weekly dojo practices. This gives an experience about the compact effect of this method on the physical, emotional mental and spiritual level.

 

The camps are led by Ajiit, who will support us not only in the technical progress but also to gain insight into the philosophy and essence of JIAIDO.

 

The program takes place in the friendly and peaceful environment of Mauna House. For the 2-3 practices a day an outdoor area and a covered dojo are also available.The menu is vegetarian, three times a day, prepared by ourselves.

Hétvégi Elvonulás Ajiittal
2017. augusztus 25-27.
2017. november 24-26.

"A depressziót és szorongást számtalan tényező válthatja ki: többek között örökletes hajlam, környezet, életmód, egy traumatikus élmény, túlzott alkohol vagy drog fogyasztás és különböző betegségek is. A depresszió azonban lehet az emberi létben mélyen gyökerező tudatalatti keresés következménye is. 'Honnan jöttem?' 'Miért vagyok itt?' 'Ki vagyok én?' A létkérdések mindenkiben felmerülnek, ahogy célt és értelmet keresünk az életben. Amíg a végső válaszokat meg nem találjuk, szomorúság és frusztráció lehet úrra rajtunk. Ha a keresésnek nem vagyunk tudatában, ezt az állapotot könnyen összetéveszthetjük a depresszióval." Ajiit

Ajiit, a JIAIDO mozgásmeditáció és a Mauna Ház spirituális közösségének alapítója, rendszeresen tart elvonulásokat a Mauna Házban. A következő elvonulás témája az emberi lét két alapvető nehézsége, a depresszió és a szorongás lesz. A két nap során saját egyéni képességeidre szabott eszközök és módszerek elsajátítására nyílik lehetőség, melyek segítségével túlléphetsz mindezen.

Az elvonulásnak a Mauna Ház békés környezete ad otthon, ahol a természet közelsége segít abban, hogy elcsendesedjünk és a figyelmünket magunknak szenteljük. Reggelenként JIAIDO - aktív mozgásmeditáció - gyakorlással kezdjük a napot, melyet Ajiit az önmegismerés eszközeként hozott létre. Napi kétszeri találkozó során beszélgetünk Ajiittal arról, hogyan tudjuk leküzdeni a depressziót és a szorongást a mindennapi életben és hogyan szabadulhatunk meg végleg érzelmi és mentális nehézségeinktől.. 


Információ és jelentkezés:  info@maunahouse.com

Indiai Elvonulás Ajiittal 2018
2018. február 1-15.


Jövő februárban újra lesz elvonulás Ajiittal Indiában!

2018-ban negyedik alkalommal nyílik lehetőség arra, hogy két hétre elvonulva a hétköznapokból minden figyelmünket annak szenteljük, hogy felfedezzük, kik is vagyunk valójában a személyiségjegyeinken és mindazon túl, amit magunkról gondolunk. 

Ajiit, a Jiaido mozgásmeditáció alapító mestere és a Mauna Ház spirituális közösségének vezetője a következő februári elvonulást az indiaiak egyik legszentebb helyén, az Arunachala hegy lábánál tartja. Az Arunachala és közvetlen környezete a huszadik század kiemelkedő bölcs mesterének, Ramana Maharshinak volt az otthona, mely rendkívüli módon támogatja az önfelfedezés folyamatát. Ajiit útmutatásával az önkutatás Ramana Maharshi által javasolt, alapvető kérdését – Ki vagyok Én? - vizsgáljuk gyakorlati megközelítésben. 

A két hét során reggelente Jiaido gyakorlással indítjuk a napot, majd a napi kétszeri találkozó Ajiittal lehetőséget teremt arra, hogy kérdések, megosztások és párbeszéd formájában közelebb kerüljünk önmagunk mély megismeréséhez. A program fontos részét képezi a Ramana Ashramban és az Arunachala barlangjaiban való csendes ülés és a hegy tetejére tett zarándoklat. Ezenkívül sok közös zenélés, együtt készített reggelik, finom indiai vacsorák és egyéb meglepetések várnak mindenkit.
Szeretettel várjuk jelentkezésed!


Információ és jelentkezés:  info@maunahouse.com

paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

A Fény Születésének Ünnepe

 december 21-22.

"A valódi reggel nem jön el, amíg Yalda Éjszakája véget nem ér."
                                                                               Sa'di, iráni költő

 

Ajiit és a Mauna Ház közössége nevében szeretettel meghívunk a Mauna Házban a téli napforduló idején megrendezésre kerülő közös Yalda Éjszaka és Karácsonyi ünnepségre. Az élet körforgásához szorosan kapcsolódó ünnep egy szép emlékeztető arra, hogy igaz természetünk, valódi lényegünk nem más, mint a fény.
A téli napforduló (december 21.) éjszakája a leghosszabb éjszaka az évben, mely után a nappalok hosszabbodni kezdenek és a sötétség órái rövidülnek. 
Yalda - mely szó szerint születést jelent - éjszakáján ősi perzsa hagyomány megünnepelni a fény születését, a Nap megújulását, a fény győzelmét a sötétség felett. A korai keresztények Jézus születését ehhez a különleges éjszakához kötötték. 

Yalda Éjszakáját és a Karácsonyt hasonló módon ünneplik meg szerte a világon: összegyűlik a család és a barátok, és finom ételekkel, történetek mesélésével jó hangulatban teszik emlékezetessé az alkalmat.

Hogy még színesebb és különlegesebb legyen az este, arra kérünk, hogy hozz magaddal egy általad készített finomságot a vacsorára.
Az ünneplés mindkét napját velünk töltheted, vagy csatlakozhatsz akár egy estére is. Az érkezést időzítsd legkésőbb hat órára, hogy ezután kezdetét vehesse a közös készülődés és ráhangolódás.

bottom of page