top of page

Kedves Látogató!

Sajnálattal  tájékoztatunk, hogy a COVID-19 vírus okozta helyzetre való tekintettel

a 2022. év februárjára tervezett Indiai Elvonulás Ajiittal elmarad. 

Megértésedet köszönjük!

5 Napos Intenzív Elvonulás Ajiittal
Tiruannamalai, India

Készen állsz rá, hogy mindent eldobj, amiről azt hiszed, hogy a tied, vagy hogy te vagy?

A kérdés elsőre ijesztőnek tűnhet, pedig közvetlenül és pontosan utal egy elengedhetetlenül szükséges állapotra, amely minden spirituális út és tanítás része. 

A valódi megadás alapvetően láthatatlan. Ebben az állapotban a kereső nem törekszik és nem is vágyik rá, hogy megtartsa a saját külső és belső világával való azonosulását. A külső világ az anyagi síkot és a másokhoz fűződő személyes kapcsolatait érinti, míg a belső világ a saját elképzeléseire, tudására, hiedelmeire, sőt, még az önmagáról alkotott képre is vonatkozik. Úgy is hívhatjuk, hogy az illető eljutott a világ végére.

A megadás állapota szinte egybeesik a szabadság állapotával, melyet a szufi hagyomány úgy nevez, Fana, a buddhizmus pedig úgy, hogy Nirvana.  

20180208_114338.jpg
IMAG0139.jpg
IMG_20180207_111304.jpg

Indiai Elvonulás Ajiittal

Tiruvannamalai

Az elvonulás nagyszerű lehetőség, hogy a figyelmedet teljes egészében önmagadnak szenteld. India misztikus környezete nagy támogatást nyújt abban, hogy felfedezd valódi lényedet.

Ismerd meg a nagy indiai bölcs, Ramana Maharshi módszerét, melynek alapvető kérdése: "Ki vagyok én?" Ez a kérdés az önmagunk megismerésének legközvetlenebb módja, mert elvezeti a kérdezőt mindazon túl, amit magáról előtte gondolt, vagy elképzelt. A módszer értelmezésével, gyakorlati alkalmazásával egyre közelebb kerülünk valódi természetünk felfedezéséhez. Ezzel együtt arra is rálátunk, hogy mik azok a bennünk levő érzelmi és mentális gátak, amik miatt a hétköznapokban ez nem mindig tud megnyilvánulni. Ajiit útmutatása és jelenléte az elvonulás egész ideje alatt segíti a megértés és felismerés folyamatát. 

Éldd át ebben a csodás környezetben a Ramana Ashram és az Arunachala szent hegyének spirituális fejlődést és belső csendet támogató hatását. 

Tiru elvonulás
images (6).jpg
bottom of page