Indiai Elvonulás Ajiittal
Tiruvannamalai és Kovalam
2023. február 6-28.

 
 

A négyhetes elvonulás remek lehetőség, hogy ennyi időre kiszakadva a hétköznapokból minden figyelmünket annak szenteljük, hogy felfedezzük, kik is vagyunk valójában a személyiségjegyeinken és mindazon túl, amit magunkról gondolunk.

Az eddigi elvonulások tapasztalatairól olvass tovább itt>>

 

Az elvonulás két részből áll:

-       Indiai Elvonulás Ajiittal - Tiruvannamalai 

-       JIAIDO Elvonulás - Kovalam

A két programra külön-külön és egyben is lehet jelentkezni!

 

Az elvonulás feltételei:

Az Indiai Elvonulás feltétele legalább 3 Mauna Elvonuláson való részvétel, mely biztosítja a személyes találkozást Ajiittal és a csoporttal. A hétvégi elvonulások lehetőséget adnak arra, hogy alaposabban megismerd Ajiit tanításának és módszerének lényegét, illetve az elvonulások alapelveit és szabályait is megértsd. Ezek betartása elsősorban azért fontos, hogy a program minél inkább kifejthesse jótékony hatását. 

A Mauna Elvonulásokról bővebben itt olvashatsz. 

Az elvonulás második szakaszán (JIAIDO Elvonulás) való részvételhez legalább 3 hónap JIAIDO gyakorlásra van szükség a JIAIDO Egyesület budapesti iskolájában. Az iskoláról további információért kattints ide.

20180208_114338.jpg
IMAG0139.jpg
IMG_20180207_111304.jpg

Indiai Elvonulás Ajiittal

Tiruvannamalai

2023. február 6-15.

Az elvonulás nagyszerű lehetőség, hogy a figyelmedet teljes egészében önmagadnak szenteld. India misztikus környezete nagy támogatást nyújt abban, hogy felfedezd valódi lényedet.

Ismerd meg a nagy indiai bölcs, Ramana Maharshi módszerét, melynek alapvető kérdése: "Ki vagyok én?" Ez a kérdés az önmagunk megismerésének legközvetlenebb módja, mert elvezeti a kérdezőt mindazon túl, amit magáról előtte gondolt, vagy elképzelt. A módszer értelmezésével, gyakorlati alkalmazásával egyre közelebb kerülünk valódi természetünk felfedezéséhez. Ezzel együtt arra is rálátunk, hogy mik azok a bennünk levő érzelmi és mentális gátak, amik miatt a hétköznapokban ez nem mindig tud megnyilvánulni. Ajiit útmutatása és jelenléte az elvonulás egész ideje alatt segíti a megértés és felismerés folyamatát. 

Éldd át ebben a csodás környezetben a Ramana Ashram és az Arunachala szent hegyének spirituális fejlődést és belső csendet támogató hatását. 

Részletes program>>

 

Az elvonulás programja:

 • Reggel közös JIAIDO gyakorlás

 • Szatszang Ajiittal, napi két alkalommal

 • Közös mantraéneklés a szatszangok előtt

 • Látogatás a Ramana Ashramba több alkalommal:

  • 1 teljes nap Csendes Ülés program az ashramban

  • Tradícionális, pálma levélen tálalt indiai ebéd az ashram étkezőjében

 • Látogatás a barlangokhoz, ahol Srí Ramana Maharshi éveket töltött eleinte egyedül, később néhány tanítványa körében

 • Kirándulás az Arunachala hegy tetejére

 • Étkezés: A közös reggeliket együtt készítjük el a helyi piacon vásárolt alapanyagokból, esténként pedig az indiai konyha specialitásait élvezhetjük a helyi éttermekben. 

 • Szállás: 1-2 ágyas szobák Tiruvannamalaiban, az ashramtól 15 perces kerékpár útnyi távolságra

 • Közlekedés: A reptérről (Chennai) kisbusszal érkezünk Tiruvannamalaiba (és vissza is a reptérre ugyanígy). A helyi kerékpárkölcsönzőnél mindenki kölcsönözhet az elvonulás teljes idejére kerékpárt. Emellett a helyi riksások állnak rendelkezésre a közlekedéshez.

Kérdéssel keress minket az info@ajiit.net -en!

images (6).jpg

Indiai Elvonulás 2019

Az elvonulás során Ajiit útmutatásával különböző szinteken foglalkoztunk az önkutatással. A szatszangok alatt elkezdtük feltárni azokat az eddig láthatatlan érzelmi és mentális blokkkokat, amik megakadályozzák, hogy felfedezzük létezésünk igazságát. A rendszeres beszélgetések Ajiittal, a JIAIDO mozgásmeditáció gyakorlás, a közös zenélés, a kreatív írás és önkifejezés, a szufi tánc meditáció gyakorlati szinten vezettek el az önkutatás legfontosabb kérdéséhez: 'Ki vagyok Én?'

Tiruvannamalai mélyen spirituális energiája, a Ramana Ashram és az Arunachala szent hegye jelentős támogatást nyújtott az utazás során.

20190214_070011
20190214_070011

Describe your image

press to zoom
20190209_205941
20190209_205941

press to zoom
20190213_185009
20190213_185009

press to zoom
20190214_070011
20190214_070011

Describe your image

press to zoom
1/16

Megosztások, beszámolók az eddigi elvonulásokról

 

"Az Indiai Elvonulás Ajiittal olyan gyakorlati eszközöket, módszereket, tapasztalatokat és megértéseket hozott, amelyek segítenek a figyelem irányításában és jelenben tartásában abban, hogy minden tevékenységben tudatosan jelen legyek. Látom ebben a tanulási folyamatban, ezen az úton a feladatom és a felelősségem, és azt kívánom, hogy a hétköznapokban harmóniát, egyensúlyt teremtve képes legyek a tudatosságot egyre jobban kiterjeszteni.

Az elvonuláson a társak egy csodálatos, elfogadó környezettel támogattak és tisztábban értem a Mesterrel való munkát, célját és elemeit."

Huma

images (6).jpg

"Sok nehézségre számítottam az elvonuláson, még a szokásos indiai körülményeken túl is: a spirituális munka szinte emberfeletti képességeket követel, legalábbis gyakran úgy tűnik, én erre nem vagyok képes.

Viszont két hetet töltöttem teljes áramlásban, figyelemben, örömben, meghatottságban és odaadó közelségben a társaimmal. Az Arunchala tetejére egy felhőn lifteztünk fel, az ashram elringatott, a közös zenélések harmonikusan vibráltak, és szatszangról szatszangra mélyült a megértésem arról, hogy hol is vagyok.

Az Indiai Elvonulás Aiittal ennek az állapotnak a szimbóluma, de elköteleződtem annak, hogy mindig benne maradjak."

Asha

images (6).jpg

"Az Indiai Elvonulás Ajiittal kihozott a megszokott ritmusból és újra tudtam rendezni sok mindent, ami foglalkoztatott, ami bennem volt. Támpontokat találtam, hogy a helyem megtaláljam.

Tiru és az ashram nyugodt környezete, Ajiit iránymutatásai, a csoport támogató hozzáállása olyan csendes belső állapotot hozott, aminek nemcsak a megtapasztalását, de a megtartására való törekvést is viszem magammal tovább.

Ajiit iránymutatásai segítenek, hogyan legyek a jelen pillanatban minél többet, hogyan vegyek részt valójában a saját életemben, és hogyan válik mindez egyre kevésbé én központúvá. Ezzel együtt azt tapasztaltam, hogy minden minőséggel töltődött meg, több szín jelent meg az életemben ezalatt a két hét alatt."

Nahid

 

 

 

"Az Indiai Elvonulás abban segít legfőképpen, hogy teljesen kiszakadjunk a megszokott környezetünkből, a napi rutinunkból, és jobban rálássunk a viselkedésünkre, a mintáinkra, a szokásainkra, amelyekre egyébként nem látnánk rá. És ha megvan a rálátás, felismerés, akkor könnyebb kilépni, elhagyni a nem támogató szokásokat, viselkedésmintákat. Ha elmegyünk nagyon messzire és olyan emberek között vagyunk, akiknek ugyanez a céljuk, akkor ez meg tud valósulni, itthon a megszokott környezetben sokkal nehezebb lenne."   

Judit                                                                                                                                                                                           Olvass tovább>>

images (6).jpg