top of page

Indiai Elvonulás Ajiittal
Tiruvannamalai 
2024. január 27 - február 10.

 
India Retreat

Ajiit, a Mauna Ház és a JIAIDO mozgásmeditáció alapítója minden évben elvonulást tart India egyik legszentebb helyén, Tiruvannamalaiban. Az Arunachala hegy lábánál, ahol a szent bölcs, Ramana Maharshi élt, kiszakadhatsz a hétköznapokból és minden figyelmedet annak szentelheted, hogy felfedezd, ki is vagy valójában a személyes történeteden és mindazon túl, amit magadról hiszel és gondolsz.  India misztikus környezete nagy támogatást nyújt valódi lényed felfedezésében. 

Az elvonulás során Ajiit útmutatásával az önkutatás legfőbb kérdésével dolgozunk: "Ki vagyok én?" A kérdés és az ehhez kapcsolódó önkutatás Ramana Maharshi leggyakrabban alkalmazott módszere volt. Ha jól használjuk, ha pontosan értjük a kérdés és az önkutatás irányát, akkor a legközvetlenebb módon vezet el önmagunk felfedezéséhez, a végső szabadsághoz és igazsághoz. Ajiit útmutatása és jelenléte az elvonulás egész ideje alatt segíti a megértés és felismerés folyamatát. Bármilyen kérdést feltehetsz itt, bármit megoszthatsz belső fejlődésedről és utadról, ami egyre közelebb visz valódi lényedhez.  

Éldd át ebben a csodás környezetben a Ramana Ashram és az Arunachala szent hegyének spirituális fejlődést és belső csendet támogató hatását. 

Részletes program>>

Az eddigi elvonulások tapasztalatairól olvass tovább itt>>

 

Az elvonulás feltétele:

Az Indiai Elvonulás feltétele legalább 3 Mauna Elvonuláson való részvétel, mely biztosítja a személyes találkozást Ajiittal és a csoporttal. A hétvégi elvonulások lehetőséget adnak arra, hogy megismerd Ajiit tanításának és módszerének lényegét, illetve az elvonulások alapelveit és szabályait is megértsd. Ezek betartása elsősorban azért fontos, hogy a program minél inkább kifejthesse jótékony hatását. Ajiit számára is elengedhetetlen, hogy megismerjen Téged, és ismerje a motivációdat, hogy pontosan miért szeretnél az elvonuláson részt venni. Így tud személyre szabott útmutatást adni Neked az együtt töltött időben. 

A Mauna Elvonulásokról bővebben itt olvashatsz. 

Az Indiai Elvonulás után, ha szeretnéd tovább folytatni a belső munkát gyakorlati eszközök segítségével, csatlakozhatsz újabb két hétre Ajiithoz a JIAIDO Elvonulásra, melyet egy másik helyszínen, Keralában, a tengerparton tart.  A JIAIDO mozgásmeditáció művészetének célja, hogy a mozgáson, a testen keresztül megtapasztaljuk a jelen pillanat erejét, az elme csendjét. A gazdag program mellett Keralában kiélvezheted az Indiai Óceán csodáját, a tengerpartot, napfényt, a helyi, méltán híres ayurvedikus kezeléseket és masszázsokat, és az indiai konyha remek keralai kínálatát. 

További részletek: JIAIDO Elvonulás 2024 - Kerala

20180208_114338.jpg
IMAG0139.jpg
IMG_20180207_111304.jpg

Az elvonulás programja:

 • Reggel közös JIAIDO gyakorlás

 • Szatszang Ajiittal, napi két alkalommal

 • Közös mantraéneklés a szatszangok előtt

 • Látogatás a Ramana Ashramba több alkalommal:

  • 1 teljes nap Csendes Ülés program az ashramban

  • Tradícionális, pálma levélen tálalt indiai ebéd az ashram étkezőjében

 • Látogatás a barlangokhoz, ahol Srí Ramana Maharshi éveket töltött eleinte egyedül, később néhány tanítványa körében

 • Étkezés: Vegetáriánus ételeinket együtt készítjük el a helyi piacon vásárolt alapanyagokból, indiai fűszerekkel és ízesítéssel. 

 • Közlekedés: A reptérről (Chennai) kisbusszal érkezünk Tiruvannamalaiba (és vissza is a reptérre ugyanígy). A helyi kerékpárkölcsönzőnél mindenki kölcsönözhet az elvonulás teljes idejére kerékpárt. Emellett a helyi riksások állnak rendelkezésre a közlekedéshez.

Tiru elvonulás

Gyakorlati tudnivalók

Elvonulás díja:

1300 € + repülőjegy + biztosítás + vízum

Az ár tartalmazza:

 • az elvonulás programját

 • szállást

 • napi háromszori vegetáriánus étkezést

 • reptéri transzfer költségét

Az ár nem tartalmazza: 

 • a repülőjegylemondási biztosítást és a program szerinti étkezéseken túli étkezéseket,

 • üdítőket, palackozott vizet 

 • fakultatív programokat

 • a programok utazási díját (riksával való közlekedés Tiruban, robogó, kerékpár bérlés)

 • költőpénzt

Repülőjegy:

A repülőjegy ára hozzávetőlegesen 300.000 Ft.  A vásárlásban tudunk segítséget nyújtani. 

Szállás:

Szállásunk az elvonulás idejére egy elvonuló központban lesz Tiruvannamalaiban, 1 illetve 2 ágyas szobákban.  Itt lesznek a közös programok, a reggeli gyakorlások és a szatszangok Ajiittal.

 

Közlekedés:

Az ashramhoz riksával, vagy bérelt robogóval, biciklivel lehet leggyorsabban eljutni. 

Szobák:

1-2 ágyas szobák, saját fürdőszobával. Az egyágyas szobáknál felárra kell számítani.

Étkezés:

Vegetáriánus ételeinket együtt készítjük el. A közös főzés, és az elvonulás helyszínéről való gondoskodás része a programnak, a belső fejlődésünkért felajánlott szolgálatnak.

Jelentkezés:

A jelentkezés határideje 2023. november 25.  

A jelentkezéssel egyidejűleg az elvonulás díjának 50%-át kérjük befizetni, ezzel válik véglegessé a jelentkezésed. A fennmaradó összeget az elvonulás kezdete előtt legalább 6 héttel szükséges rendezni.  

Az elvonulás alapelve:

Az elvonulás Ajittal intenzív egyéni és csoportos munka, ezért fontos megtartani az egész csoport egységét és a fókuszált figyelmet. Arra kérünk ezért minden résztvevőt, hogy ne zavarja meg ezt az egységet az elvonulás programján kívüli, külön programok szervezésével. Kérjük, hogy mindenki tartsa be az elvonulás irányelveit és az útmutatásokat a teljes időtartam alatt. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szervezőknek jogában áll távozásra kérni bárkit, aki ezzel nem hajlandó együttműködni és így akadályozza, hogy az elvonulás mások számára kifejtse jótékony hatását. Ebben az esetben a befizetett összeget nem áll módunkban visszaadni. 

Az elvonulás után mindenkinek lehetősége van további időre Indiában maradni, és egyéni programokon résztvenni.

Indiában tartsuk tiszteletben a helyi szokásokat az öltözködés és viselkedés tekintetében. Mivel szent helyeket látogatunk, kérjük mellőzni a rövid szoknya, nadrág viselését, továbbá a kivágott, vállpántos felsőket. A hangos, kihívó beszéd és viselkedés nem ajánlott. Használjuk ezt az időt az elcsendesedésre, befelé figyelésre. 

Bármilyen kérdés esetén keress bennünket bátran az alábbi elérhetőségeken:

Pariya: + 36 20 2755635

info@ajiit.net

images (6).jpg

Indiai Elvonulás 

Az elvonulás során Ajiit útmutatásával különböző szinteken foglalkozunk az önkutatással. A szatszangok alatt elkezdjük feltárni azokat az eddig láthatatlan érzelmi és mentális blokkkokat, amik megakadályozzák, hogy felfedezzük létezésünk igazságát. A rendszeres beszélgetések Ajiittal, a JIAIDO mozgásmeditáció gyakorlás, a közös zenélés, a kreatív írás és önkifejezés, a szufi tánc meditáció gyakorlati szinten vezetnek el az önkutatás legfontosabb kérdéséhez: 'Ki vagyok Én?'

Tiruvannamalai mélyen spirituális energiája, a Ramana Ashram és az Arunachala szent hegye jelentős támogatást nyújtott az utazás során.

Megosztások, beszámolók az eddigi elvonulásokról

Megosztások

"Az Indiai Elvonulás Ajiittal olyan gyakorlati eszközöket, módszereket, tapasztalatokat és megértéseket hozott, amelyek segítenek a figyelem irányításában és jelenben tartásában abban, hogy minden tevékenységben tudatosan jelen legyek. Látom ebben a tanulási folyamatban, ezen az úton a feladatom és a felelősségem, és azt kívánom, hogy a hétköznapokban harmóniát, egyensúlyt teremtve képes legyek a tudatosságot egyre jobban kiterjeszteni.

Az elvonuláson a társak egy csodálatos, elfogadó környezettel támogattak és tisztábban értem a Mesterrel való munkát, célját és elemeit."

Huma

images (6).jpg

"Sok nehézségre számítottam az elvonuláson, még a szokásos indiai körülményeken túl is: a spirituális munka szinte emberfeletti képességeket követel, legalábbis gyakran úgy tűnik, én erre nem vagyok képes.

Viszont két hetet töltöttem teljes áramlásban, figyelemben, örömben, meghatottságban és odaadó közelségben a társaimmal. Az Arunchala tetejére egy felhőn lifteztünk fel, az ashram elringatott, a közös zenélések harmonikusan vibráltak, és szatszangról szatszangra mélyült a megértésem arról, hogy hol is vagyok.

Az Indiai Elvonulás Aiittal ennek az állapotnak a szimbóluma, de elköteleződtem annak, hogy mindig benne maradjak."

Asha

images (6).jpg

"Az Indiai Elvonulás Ajiittal kihozott a megszokott ritmusból és újra tudtam rendezni sok mindent, ami foglalkoztatott, ami bennem volt. Támpontokat találtam, hogy a helyem megtaláljam.

Tiru és az ashram nyugodt környezete, Ajiit iránymutatásai, a csoport támogató hozzáállása olyan csendes belső állapotot hozott, aminek nemcsak a megtapasztalását, de a megtartására való törekvést is viszem magammal tovább.

Ajiit iránymutatásai segítenek, hogyan legyek a jelen pillanatban minél többet, hogyan vegyek részt valójában a saját életemben, és hogyan válik mindez egyre kevésbé én központúvá. Ezzel együtt azt tapasztaltam, hogy minden minőséggel töltődött meg, több szín jelent meg az életemben ezalatt a két hét alatt."

Nahid

 

 

 

"Az Indiai Elvonulás abban segít legfőképpen, hogy teljesen kiszakadjunk a megszokott környezetünkből, a napi rutinunkból, és jobban rálássunk a viselkedésünkre, a mintáinkra, a szokásainkra, amelyekre egyébként nem látnánk rá. És ha megvan a rálátás, felismerés, akkor könnyebb kilépni, elhagyni a nem támogató szokásokat, viselkedésmintákat. Ha elmegyünk nagyon messzire és olyan emberek között vagyunk, akiknek ugyanez a céljuk, akkor ez meg tud valósulni, itthon a megszokott környezetben sokkal nehezebb lenne."   

Judit                                                                                                                                                                                           Olvass tovább>>

images (6).jpg
bottom of page