Kedves Látogató!

Sajnálattal  tájékoztatunk, hogy a COVID-19 vírus okozta helyzetre való tekintettel

a 2021. év februárjára tervezett Indiai Elvonulás Ajiittal elmarad. 

Megértésedet köszönjük!

Indiai Elvonulás Ajiittal
Tiruvannamalai és Kovalam
 

A négyhetes elvonulás remek lehetőség, hogy ennyi időre kiszakadva a hétköznapokból minden figyelmünket annak szenteljük, hogy felfedezzük, kik is vagyunk valójában a személyiségjegyeinken és mindazon túl, amit magunkról gondolunk.

Az eddigi elvonulások tapasztalatairól olvass tovább itt>>

 

Az elvonulás két részből áll:

-       Indiai Elvonulás Ajiittal - Tiruvannamalai 

-       JIAIDO Elvonulás - Kovalam

A két programra külön-külön és egyben is lehet jelentkezni!

 

Az elvonulás feltételei:

Az Indiai Elvonulás feltétele legalább 3 Mauna Elvonuláson való részvétel, mely biztosítja a személyes találkozást Ajiittal és a csoporttal. A hétvégi elvonulások lehetőséget adnak arra, hogy alaposabban megismerd Ajiit tanításának és módszerének lényegét, illetve az elvonulások alapelveit és szabályait is megértsd. Ezek betartása elsősorban azért fontos, hogy a program minél inkább kifejthesse jótékony hatását. 

A Mauna Elvonulásokról bővebben itt olvashatsz. 

Az elvonulás második szakaszán (JIAIDO Elvonulás) való részvételhez legalább 3 hónap JIAIDO gyakorlásra van szükség a JIAIDO Egyesület budapesti iskolájában. Az iskoláról további információért kattints ide.

Indiai Elvonulás Ajiittal

Tiruvannamalai

Az elvonulás nagyszerű lehetőség, hogy a figyelmedet teljes egészében önmagadnak szenteld. India misztikus környezete nagy támogatást nyújt abban, hogy felfedezd valódi lényedet.

Ismerd meg a nagy indiai bölcs, Ramana Maharshi módszerét, melynek alapvető kérdése: "Ki vagyok én?" Ez a kérdés az önmagunk megismerésének legközvetlenebb módja, mert elvezeti a kérdezőt mindazon túl, amit magáról előtte gondolt, vagy elképzelt. A módszer értelmezésével, gyakorlati alkalmazásával egyre közelebb kerülünk valódi természetünk felfedezéséhez. Ezzel együtt arra is rálátunk, hogy mik azok a bennünk levő érzelmi és mentális gátak, amik miatt a hétköznapokban ez nem mindig tud megnyilvánulni. Ajiit útmutatása és jelenléte az elvonulás egész ideje alatt segíti a megértés és felismerés folyamatát. 

Éldd át ebben a csodás környezetben a Ramana Ashram és az Arunachala szent hegyének spirituális fejlődést és belső csendet támogató hatását. 

Részletes program>>

 

Az elvonulás programja:

 • Reggel közös JIAIDO gyakorlás

 • Szatszang Ajiittal, napi két alkalommal

 • Közös mantraéneklés a szatszangok előtt

 • Látogatás a Ramana Ashramba több alkalommal:

  • 1 teljes nap Csendes Ülés program az ashramban

  • Tradícionális, pálma levélen tálalt indiai ebéd az ashram étkezőjében

 • Látogatás a barlangokhoz, ahol Srí Ramana Maharshi éveket töltött eleinte egyedül, később néhány tanítványa körében

 • Kirándulás az Arunachala hegy tetejére

 • Étkezés: A közös reggeliket együtt készítjük el a helyi piacon vásárolt alapanyagokból, esténként pedig az indiai konyha specialitásait élvezhetjük a helyi éttermekben. 

 • Szállás: 1-2 ágyas szobák Tiruvannamalaiban, az ashramtól 15 perces kerékpár útnyi távolságra

 • Közlekedés: A reptérről (Chennai) kisbusszal érkezünk Tiruvannamalaiba (és vissza is a reptérre ugyanígy). A helyi kerékpárkölcsönzőnél mindenki kölcsönözhet az elvonulás teljes idejére kerékpárt. Emellett a helyi riksások állnak rendelkezésre a közlekedéshez.

Kérdéssel keress minket az info@ajiit.net -en!

Indiai Elvonulás 2019

Az elvonulás során Ajiit útmutatásával különböző szinteken foglalkoztunk az önkutatással. A szatszangok alatt elkezdtük feltárni azokat az eddig láthatatlan érzelmi és mentális blokkkokat, amik megakadályozzák, hogy felfedezzük létezésünk igazságát. A rendszeres beszélgetések Ajiittal, a JIAIDO mozgásmeditáció gyakorlás, a közös zenélés, a kreatív írás és önkifejezés, a szufi tánc meditáció gyakorlati szinten vezettek el az önkutatás legfontosabb kérdéséhez: 'Ki vagyok Én?'

Tiruvannamalai mélyen spirituális energiája, a Ramana Ashram és az Arunachala szent hegye jelentős támogatást nyújtott az utazás során.

Megosztások, beszámolók az eddigi elvonulásokról

 

"Az Indiai Elvonulás Ajiittal olyan gyakorlati eszközöket, módszereket, tapasztalatokat és megértéseket hozott, amelyek segítenek a figyelem irányításában és jelenben tartásában abban, hogy minden tevékenységben tudatosan jelen legyek. Látom ebben a tanulási folyamatban, ezen az úton a feladatom és a felelősségem, és azt kívánom, hogy a hétköznapokban harmóniát, egyensúlyt teremtve képes legyek a tudatosságot egyre jobban kiterjeszteni.

Az elvonuláson a társak egy csodálatos, elfogadó környezettel támogattak és tisztábban értem a Mesterrel való munkát, célját és elemeit."

Huma

"Sok nehézségre számítottam az elvonuláson, még a szokásos indiai körülményeken túl is: a spirituális munka szinte emberfeletti képességeket követel, legalábbis gyakran úgy tűnik, én erre nem vagyok képes.

Viszont két hetet töltöttem teljes áramlásban, figyelemben, örömben, meghatottságban és odaadó közelségben a társaimmal. Az Arunchala tetejére egy felhőn lifteztünk fel, az ashram elringatott, a közös zenélések harmonikusan vibráltak, és szatszangról szatszangra mélyült a megértésem arról, hogy hol is vagyok.

Az Indiai Elvonulás Aiittal ennek az állapotnak a szimbóluma, de elköteleződtem annak, hogy mindig benne maradjak."

Asha

"Az Indiai Elvonulás Ajiittal kihozott a megszokott ritmusból és újra tudtam rendezni sok mindent, ami foglalkoztatott, ami bennem volt. Támpontokat találtam, hogy a helyem megtaláljam.

Tiru és az ashram nyugodt környezete, Ajiit iránymutatásai, a csoport támogató hozzáállása olyan csendes belső állapotot hozott, aminek nemcsak a megtapasztalását, de a megtartására való törekvést is viszem magammal tovább.

Ajiit iránymutatásai segítenek, hogyan legyek a jelen pillanatban minél többet, hogyan vegyek részt valójában a saját életemben, és hogyan válik mindez egyre kevésbé én központúvá. Ezzel együtt azt tapasztaltam, hogy minden minőséggel töltődött meg, több szín jelent meg az életemben ezalatt a két hét alatt."

Nahid

 

 

 

"Az Indiai Elvonulás abban segít legfőképpen, hogy teljesen kiszakadjunk a megszokott környezetünkből, a napi rutinunkból, és jobban rálássunk a viselkedésünkre, a mintáinkra, a szokásainkra, amelyekre egyébként nem látnánk rá. És ha megvan a rálátás, felismerés, akkor könnyebb kilépni, elhagyni a nem támogató szokásokat, viselkedésmintákat. Ha elmegyünk nagyon messzire és olyan emberek között vagyunk, akiknek ugyanez a céljuk, akkor ez meg tud valósulni, itthon a megszokott környezetben sokkal nehezebb lenne."   

Judit                                                                                                                                                                                           Olvass tovább>>