top of page
Mauna Elvonulás Ajiittal
2024. április 19-21.
Ajiit2 (2).png

"Valódi lényed tiszta és üres,

akár egy fehér papírlap.

Életed során a társadalom szöveget ír rá,

és ez az írás a személyiségeddé válik.

Te pedig elhiszed,

hogy nem vagy több ennél az írásnál.

Amikor a figyelmed újra a tiszta lap felé fordul,

azt hívják úgy, hogy szabadság."

Neked mi hiányzik az életedből?

Az évek során mindannyian szembesülünk a különféle formában megnyilvánuló, de ismétlődően felbukkanó hiányérzettel. Lehet az érzés sürgető, cselekvésre felszólító elégedetlenség, csendes szomorúság, veszteségérzet, vagy megmagyarázhatatlan nyugtalanság.


Néha meg tudjuk fogni és találunk rá külső okot, hogy mi az, ami nincs vagy nem elég: karrier, életcél, párkapcsolat, gyerek, anyagi javak, szabadidő, szórakozás, pihenés. De amikor kielégül a vágyunk és elérjük, amit a hiány okának véltünk, egy idő elteltével újra megjelenik az érzés.


Honnan fakad ez a keresés? Mi az, ami végleg betölti az űrt, ami bennünk van? Mi adhat tartós elégedettséget és örömet az életben? Mi hiányzik Neked?

Életünk során annyira lefoglal minket a saját személyes történetünk; a saját érzéseink, érzelmeink, gondolataink, a múltunk és a jövőnk, hogy megfeledkezünk arról, hogy akik valójában vagyunk, az túl van mindezen.

Valódi lényünk felfedezéséhez arra van szükség, hogy ki tudjunk lépni ebből a nagyon személyes és énközpontú nézőpontból, és mind önmagunkhoz, mind az élethez egy sokkal tágabb, kiterjedtebb módon kapcsolódjunk. Ennek hatásaként a másokkal és a világgal való kapcsolatunk is megváltozik. Ez a hozzáállás vezet el a függetlenséghez és érettséghez, melyre szükségünk van önmagunk felfedezéséhez.

Amíg teljesen lefoglalnak bennünket a személyes problémáink és nehézségeink, nincs bennünk tér az igazságnak és a szabadságnak. Kaphatunk bármilyen spirituális tanítást, nincs tér arra, hogy megértsük az igazságot a valódi lényünkről, mert túlságosan telítettek vagyunk hozzá.  

Ajiit, a Mauna Ház és a JIAIDO mozgásmeditáció alapítója önmagára ébredésének közvetlen tapasztalatára alapozva vezet el minket a saját belső átalakulásunk és spirituális fejlődésünk útjára. Gyakorlati eszközöket mutat, amik segítségével felszabadíthatjuk a figyelmünket személyes problémáink bűvköréből. Így léphetünk az érettség, a függetlenség, saját magunk felfedezése és a szabadság új szintjeire.

Az elvonulásnak a Balaton közeli Mauna Ház ad otthont.

Reggelente JIAIDO mozgásmeditáció gyakorlás; napi két találkozó Ajiittal; "Ki vagyok Én?" meditáció és közös zenélések segítenek abban, hogy figyelmedet a jelenbe hozd, és minél közelebb kerülj ahhoz, hogy felismerd valódi lényedet.

Dátum:  2024. április 19-21.

Helyszín: Mauna Ház, Szőlősgyörök

Étkezés: Napi háromszori, közösen elkészített vegetáriánus ételek

Részvételi díj: 76.000 Ft/fő, mely tartalmazza a szállás költségét két éjszakára, a napi háromszori étkezést és a program díját

További információ: info@ajiit.net

Az elvonuláson való részvételed esetén kérjük, hogy olvasd el figyelmesen, és tartsd be a következő alapelveket: 

A Mauna Ház a spirituális fejlődést és az önfelfedezést szolgálja, ezért használd az ittlétedet arra, hogy figyelmedet a belső munkára irányítsd. Nagyon fontos, hogy mindvégig légy tudatos az elvonuláson való részvételed célját illetően.

Arra kérünk, hogy ennek érdekében tartsd tiszteletben a következő alapelveket:

 

  • Őrizd a Csendet - beszélj a lehető legkevesebbet, tartózkodj a felesleges társalgástól, sztorizástól.

  • Tartózkodj a látogatásod egész ideje alatt a Mauna Ház területén.

  • Vonulj vissza a mindennapi életedtől, amíg itt vagy és mellőzd a mobiltelefon használatát. Ne érintkezz a barátokkal, rokonokkal, senkivel  a megszokott világodból. Szükséghelyzetben használhatod a mobilodat, a csendes vacsorát követő 20 percben.

  • A látogatásod során fókuszálj a saját önkutatásodra, és kerülj mindenféle tanácsadást, gyógyítást, a többiek okítását.

  • Kövesd a napi programot, vegyél részt valamennyi tevékenységben, kapcsolódj a csoporttal.

  • Vigyázz úgy a Mauna Házra, mint a sajátodra, és vegyél részt a házimunkákban, az ételkészítésben és takarításban is.

  • Dohányzás kizárólag a kijelölt területen engedélyezett és ügyelj arra, hogy a dohányzás ne legyen kibúvó az együttlét alól, vagy éppen ürügy a társalgásra.

  • Kommunikálj mindenkivel tisztelettel, türelemmel és szeretettel.

 

Kérdés esetén fordulj bizalommal a Mauna Ház programjainak szervezőihez.

 

Kívánjuk, hogy a Mauna Ház legyen számodra az önmagaddal való találkozás eszköze.

bottom of page