top of page

Új Fejezet Elvonulás Pároknak

2024. augusztus 23-29.
2024. szeptember 16-22.

Úgy érzed, valami hiányzik a kapcsolatodból?

Készen állsz arra, hogy új fejezetet nyiss a partnereddel?


Fedezd fel a szeretet, kapcsolódás és fejlődés új minőségét a párkapcsolatodban

az egyhetes, átalakító erejű elvonuláson!

Mi az elvonulás?

Az elvonulás egy olyan időszak leírására használt kifejezés, amikor tudatosan kilépünk a mindennapi rutinból és megszokásokból. Életünk során különböző mintákat és kondíciókat, berögződött sémákat halmozunk fel, amelyek komoly problémákat és zavarokat okozhatnak emberi kapcsolatainkban, legfőképpen a párunkkal való kapcsolatunkban. Ezért van az, hogy egy idő után egy elvonulás nélkülözhetetlenné válik. Az elvonulás során teret és időt engedünk magunknak a változásra és átalakulásra. Az elvonulás lehetőség arra, hogy kiszabaduljunk a mintáinkból, és elinduljunk az önfelfedezés és a növekedés útján, mind egyénileg, mind párként.

Miért van szükség páros elvonulásra?

Egy szerelmi kapcsolat kezdetén úgy érezzük, hogy kiteljesedtünk, életteliek, boldogak vagyunk.. Nagyon hamar elkezdünk olyasmit várni a másiktól, amit magunknak nem tudunk megadni. Azt kívánjuk, hogy a másik olvasson a gondolatainkban, és úgy szeressen minket, ahogy mi szeretnénk. Sajnos mindannyian hordozunk magunkban traumákat és fájdalmas élményeket a múltból, jóval a kapcsolatunk kezdete előttről, és ezek a tudattalan emlékek akadályokat gördítenek az önkifejezésünk, a függetlenségünk elé, és nem teszik lehetővé, hogy teret tudjunk adni magunknak és egymásnak egy kapcsolatban. Van bennünk egy űr, és elvárjuk, hogy a partnerünk töltse ki ezt az űrt, de ennek általában nem vagyunk tudatában, és még ha tudnánk is, nem vagyunk képesek ezt világosan kifejezni.

Ezért elkezdünk bizonyos stratégiákat használni, hogy kielégítsük az igényeinket, ugyanazokat a stratégiákat, amelyeket egész életünkben a túléléshez használtunk. Hosszú távon a stratégiák játszmákká alakulnak, amelyekben mindkét partnernek részt kell vennie ahhoz, hogy a kapcsolat fennmaradjon. Ennek eredményeképpen elveszítjük a természetes kapcsolódás képességét, és rengeteg erőfeszítésbe kerül a dolgokat kézben tartani. Hamarosan magányosnak érezzük magunkat a kapcsolatban. Elkezd hiányozni az eredeti, tiszta szerelem állapota, és legtöbbször a partnert vagy magunkat hibáztatjuk, amiért elvesztettük 

Most képzeljük el, ha egyénként tisztában lennénk szükségleteinkkel és vágyainkkal, és képesek lennénk tudatosan kifejezni azokat, és stratégiák, elvárások, játszmák nélkül kapcsolódni önmagunkhoz és a partnerünkhöz.

És mi történne, ha mindketten fél egyénileg eljutna az őszinteség és függetlenség ezen szintjére, és ebben az állapotban találkozna a másikkal? 

Egy teljesen új világ nyílna meg a kapcsolatban, egy vadonatúj fejezet.

A New Chapter Retreat for Couples (1).png

Az elvonulás célja

Az Új Fejezet Elvonulást Ajiit olyan párok - házaspárok, vagy együtt élő partnerek - számára tervezte, akik szeretnének új fejezetet nyitni közös életükben. Nektek ajánljuk az elvonulást, ha erősebb köteléket és mélyebb kapcsolódást szeretnének megélni, és ezért hajlandóak vagytok változni és fejlődni, egyénileg is.

Egy kiegyensúlyozott párkapcsolathoz bizonyos alapelvek ismerete és alkalmazása nélkülözhetetlen.

Az elvonulás egyik központi témája az önismeret, mint az egészséges és bensőséges párkapcsolat alapja. Az Ajiit által vezetett foglalkozások és beszélgetések támogatnak az önismeret és önfelfedezés folyamatában. Önmagad mélyebb szintű megismerése révén a stabilitás és a tisztánlátás állapotából hitelesen, nyitottan és őszintén tudsz kapcsolódni a partneredhez.

Az elvonulás másik alapelve az elvárások nélküli szeretet művészete, a bizalomra, a kölcsönös tiszteletre és az egymás növekedése iránti őszinte vágyra épülő kapcsolat kiépítése

Az egy hét alatt felfedezhetitek a nem hagyományos kapcsolat fogalmát, megkérdőjelezve a társadalmi normákat,

és új utakat fedezhettek fel a férfi és női energiák közötti kiegyensúlyozott dinamika megteremtésére, amely mentes a hatalommal való visszaéléstől.

A önismeret, saját magunk és partnerünk új szemmel való felfedezése alapvető konfliktusokat megszüntet, tisztánlátást és áramlást hoz a kapcsolatotokba, és egy teljesen új fejezetet kezdhettek együtt, ahol természetesen, a múltbeli játszmák és stratégiák nélkül élhettek.

Az elvonulás programja

Satsang online
 • JIAIDO mozgásmeditáció - a belső erő felébresztése és a figyelem a jelen pillanatra - az Itt és Mostra - irányítása

 • Napi két önismereti találkozó Ajiittal - önfelfedezés és önismeret, rejtett aspektusok feltárása - egyénileg és párban

 • Kreatív tevékenységek -  önkifejezés és a játékosság fejlesztése

 • JIAIDO Ate bodywork - a tudatos érintés művészete a mélyebb kapcsolódásért fizikai és érzelmi szinten 

 • Élmények, tapasztalatok megosztása más párokkal - közösség érzése, kilépés a szeparációból

Mely alapelveket fejleszthetsz az Új Fejezet Elvonuláson?

 1. Az önkifejezés művészete és a meghallgatás, befogadás művészete

 2. A józan ész képességének fejlesztése 

 3. A kommunikáció és az önkifejezés eszközének használata ahelyett, hogy tervet és stratégiát készítenénk szükségleteink elérésére.

 4. A tudatos érintés, az intimitás és a szexualitás különböző aspektusainak megértése

 5. Az elvárások nélküli szeretet művészete

 6. A férfias és a női energia kiegyensúlyozása a kapcsolatban

 7. Az együttműködés és az irányítás megértése

 8. Függetlenség a párkapcsolatban és a képesség, hogy teret adjunk magunknak és a partnernek is

Helyszín és szállás

Az elvonulásra gyönyörű elvonulási központunkban, a Mauna Házban kerül sor. A Mauna Ház 2011-ben alakult a holisztikus életmód, valamint a személyes és önfejlesztés érdekében.  A központ az évek során számos spirituális és művészeti elvonulásnak és programnak adott otthont. Tökéletes környezetet biztosít az önfelfedezéshez és a belső átalakuláshoz.

Az elvonulás hatékonysága miatt a maximális résztvevői létszám 10 fő, vagyis 5 pár egy adott elvonuláson. 

 

Reggelire és vacsorára két ízletes vegetáriánus étkezést biztosítunk, ebédidőben pedig levest vagy könnyű snacket.

bottom of page