20191016_202043_edited.jpg
camp3_edited.jpg
 

A Fény Születésének Ünnepe

Yalda Éj

2021. december 21.

"A sötétséget az a felismerés oszlatja el, hogy nem választ el semmi a fénytől;
a Fény vagy maga."

                                                                                                                        Ajiit

Ajiit és a Mauna Ház közössége nevében szeretettel meghívunk a Mauna Házban a téli napforduló idején megrendezésre kerülő közös Yalda Éjszaka és Karácsonyi ünnepségre.

Az élet körforgásához szorosan kapcsolódó ünnep egy szép emlékeztető arra, hogy igaz természetünk, valódi lényegünk nem más, mint a fény.
A téli napforduló (december 21.) éjszakája a leghosszabb éjszaka az évben, mely után a nappalok hosszabbodni kezdenek és a sötétség órái rövidülnek. 
Yalda - mely szó szerint születést jelent - éjszakáján ősi perzsa hagyomány megünnepelni a fény születését, a Nap megújulását, a fény győzelmét a sötétség felett. A hagyomány szerint ezután bölcsesség és igazság árad szét a Földön. A korai keresztények Jézus születését ehhez a különleges éjszakához kötötték. 

Yalda-620x400.jpg

Yalda Éjszakáját és a Karácsonyt hasonló módon ünneplik meg szerte a világon: összegyűlik a család és a barátok, és finom ételekkel, történetek mesélésével, közös zenéléssel jó hangulatban teszik emlékezetessé az alkalmat. 

Untitled design.png

Az alkalom nagyszerű lehetőséget teremt meghitt beszélgetésekre, nevetésre, közös zenélésre, kreatív önkifejezésre és az elcsendesedésre is.

Kérjük, érkezz meg december 21-én 18:00-ig, hogy ezután kezdetét vehesse a közös készülődés, ráhangolódás és a programok. 

Hogy még színesebb és különlegesebb legyen az este, arra kérünk, hogy hozz magaddal egy általad készített finomságot a vacsorára, vagy készíts itt valamit, amit szívesen megosztasz mindenkivel.


Dátum: 2021. december 21.
Helyszín: Mauna Ház, Szőlősgyörök