20191016_202043_edited.jpg
camp3_edited.jpg
 

A Fény Születésének Ünnepe

Yalda Éj

2020. december 20-22.

"A sötétséget az a felismerés oszlatja el, hogy nem választ el semmi a fénytől;
a Fény vagy maga."

                                                                                                                        Ajiit

Ajiit és a Mauna Ház közössége nevében szeretettel meghívunk a Mauna Házban a téli napforduló idején megrendezésre kerülő közös Yalda Éjszaka és Karácsonyi ünnepségre.

Az élet körforgásához szorosan kapcsolódó ünnep egy szép emlékeztető arra, hogy igaz természetünk, valódi lényegünk nem más, mint a fény.
A téli napforduló (december 21.) éjszakája a leghosszabb éjszaka az évben, mely után a nappalok hosszabbodni kezdenek és a sötétség órái rövidülnek. 
Yalda - mely szó szerint születést jelent - éjszakáján ősi perzsa hagyomány megünnepelni a fény születését, a Nap megújulását, a fény győzelmét a sötétség felett. A hagyomány szerint ezután bölcsesség és igazság árad szét a Földön. A korai keresztények Jézus születését ehhez a különleges éjszakához kötötték. 

Yalda Éjszakáját és a Karácsonyt hasonló módon ünneplik meg szerte a világon: összegyűlik a család és a barátok, és finom ételekkel, történetek mesélésével, közös zenéléssel jó hangulatban teszik emlékezetessé az alkalmat. 

Az alkalom nagyszerű lehetőséget teremt meghitt beszélgetésekre,  nevetésre, közös zenélésre, kreatív önkifejezésre és az elcsendesedésre is.

Az ünneplés a Mauna Házban két napos program lesz. Kérjük, érkezz meg december 20-án 18:00-ig, hogy ezután kezdetét vehesse a közös készülődés, ráhangolódás és a programok. 

Hogy még színesebb és különlegesebb legyen az este, arra kérünk, hogy hozz magaddal egy általad készített finomságot a vacsorára, vagy készíts itt valamit, amit szívesen megosztasz mindenkivel.


Dátum: 2020. december 20., 18:00 - december 22., 10:00
Helyszín: Mauna Ház, Szőlősgyörök