20191016_202043_edited.jpg
camp3_edited.jpg
IMG_20191222_023654.jpg
 

Elvonulások

Ajiit rendszeresen tart elvonulásokat a Mauna Házban. Az elvonulások célja,  hogy a hétköznapi élet rutinjától elszakadva intenzíven foglalkozhassunk önmagunk minél mélyebb megismerésével. Ajiit jelenléte és a megnyugtató környezet segít abban, hogy a test és elme elcsendesedjen és a figyelmet befelé irányíthassuk. A két nap során közelebb kerülünk a felfedezéshez, kik is vagyunk valójában azon a képen túl, amit magunról ismerünk vagy hiszünk. 


Az elvonulások minden reggel JIAIDO mozgásmeditációval kezdődnek, hogy a figyelmet könnyebben az Itt és Most állapotába tudjuk hozni.  A Mauna Ház  békés környezete nagy segítséget nyújt az elcsendesedésben. Finom vegetáriánus ételeinket közösen készítjük el.

Bármelyik elvonuláson való részvételed esetén kérjük, hogy olvasd el figyelmesen, és tartsd be a következő alapelveket: 

A Mauna Ház a spirituális fejlődést és az önfelfedezést szolgálja, ezért használd az ittlétedet arra, hogy figyelmedet a belső munkára irányítsd. Nagyon fontos, hogy mindvégig légy tudatos az elvonuláson való részvételed célját illetően.

Arra kérünk, hogy ennek érdekében tartsd tiszteletben a következő alapelveket:

 

  • Őrizd a Csendet - beszélj a lehető legkevesebbet, tartózkodj a felesleges társalgástól, sztorizástól.

  • Tartózkodj a látogatásod egész ideje alatt a Mauna Ház területén.

  • Vonulj vissza a mindennapi életedtől, amíg itt vagy és mellőzd a mobiltelefon használatát. Ne érintkezz a barátokkal, rokonokkal, senkivel  a megszokott világodból. Szükséghelyzetben használhatod a mobilodat, a csendes vacsorát követő 20 percben.

  • A látogatásod során fókuszálj a saját önkutatásodra, és kerülj mindenféle tanácsadást, gyógyítást, a többiek okítását.

  • Kövesd a napi programot, vegyél részt valamennyi tevékenységben, kapcsolódj a csoporttal.

  • Vigyázz úgy a Mauna Házra, mint a sajátodra, és vegyél részt a házimunkákban, az ételkészítésben és takarításban is.

  • Dohányzás kizárólag a kijelölt területen engedélyezett és ügyelj arra, hogy a dohányzás ne legyen kibúvó az együttlét alól, vagy éppen ürügy a társalgásra.

  • Kommunikálj mindenkivel tisztelettel, türelemmel és szeretettel.

 

Kérdés esetén fordulj bizalommal a Mauna Ház programjainak szervezőihez.

 

Kívánjuk, hogy a Mauna Ház legyen számodra az önmagaddal való találkozás eszköze.

 
 
Mauna Elvonulás Ajiittal
2020. szeptember 4-6.

Az önkifejezés egy eszköz az elme kiüresítésére

és a valódi Énnel való kapcsolódáshoz.


Modern társadalmunk egyik legnagyobb kihívása a szabad, egészséges önkifejezés. A rengeteg kondíció és szabály miatt megtanultuk elnyomni az érzéseinket, a véleményünket, nemcsak mások elől rejtegetve őket, hanem még magunk előtt is. Ez az elfojtás nemcsak a létezésünk szempontjából okoz komoly gondot, de hatással van a hétköznapokban a kapcsolatainkra is. Fontos megérteni, hogy az önkifejezés nem ítélkezés vagy hibáztatás, hanem az érzéseink és szükségleteink egészséges kinyilvánítása.                                                                                                 

A következő elvonulás fő témája az önkifejezés jelentősége a személyes és spirituális fejlődés szempontjából. Kérdések és válaszok formájában, aktív párbeszédben Ajiit azokról a gyakori nehézségekről beszél, amik megakadályozzák, hogy kifejezzük magunkat. Útmutatást ad arra vonatkozóan, hogy lépjük át ezeket a korlátainkat. Néhány alapvető elv megértése és elsajátítása után képessé válunk arra, hogy az önkifejezés által ki tudjuk üresíteni az elménket és megtapasztaljuk valódi lényünket.  

Ajiit, a Mauna Ház és a JIAIDO mozgásmeditáció alapítója rendszeresen tart kétnapos elvonulásokat, melyeknek központjában mindig az áll, hogy hogyan tehetjük szabaddá az utat a fejlődés és átalakulás számára, személyes és spirituális szinten egyaránt.

 

Az elvonulásnak a Balaton közeli Mauna Ház ad otthont.

Reggelente JIAIDO mozgásmeditáció gyakorlás; napi két találkozó Ajiittal; "Ki vagyok Én?" meditáció és közös zenélések segítenek abban, hogy figyelmedet a jelenbe hozd, és minél közelebb kerülj ahhoz, hogy felismerd valódi lényedet.

Dátumok: 2020. szeptember 4-6.

                   2020. október 9-11.

                   2020. november 13-15.

Helyszín: Mauna Ház, Szőlősgyörök

Étkezés: Napi háromszori, közösen elkészített vegetáriánus ételek

További információ: info@ajiit.net

Csendes Ülés Elvonulás Ajiittal

 

Valódi természetünk a csend, a hétköznapi tevékenységek közben mégis oly sok zaj vesz minket körül, hogy könnyen elfelejtjük a lényeget. A három napos elvonulás Ajiittal lehetőséget teremt arra, hogy a Mauna Ház békés környezetében visszatalálj önmagadhoz.

A csend gyakorlásának sokféle módja van. A szóbeli vagy nem verbális kommunikáció hiánya eszköz arra, hogy eljussunk a belső csend, az elme csendjének állapotába, amit a szanszkrit úgy nevez, Mauna.

A csendes ülés elvonulás célja, hogy megtapasztald azt a mély nyugalmat, ami ebből a csendből fakad. Amikor minden tevékenység, gondolat és érzés ebből az állapotból ered, akkor összhangba kerülsz azzal, aki valójában vagy.

Az elvonulás során reggelente aktív mozgásmeditációval, JIAIDO gyakorlással indítjuk a napot, mely a test és elme lecsendesítésében nagy segítséget jelent. A nap többi részét csendes üléssel töltjük, majd a három nap végén Ajiittal lehetőség van a tapasztalatok megosztására és kérdésfeltevésre. Az étkezéseknél és esti programoknál javasolt a társalgási csend megtartása.

A csendes üléshez hozz magaddal kényelmes ruhát, vizespalackot és egy takarót.

Következő időpont: 2020. ősz