20191016_202043_edited.jpg
camp3_edited.jpg
 

Elvonulások

Ajiit rendszeresen tart elvonulásokat a Mauna Házban. Az elvonulások célja,  hogy a hétköznapi élet rutinjától elszakadva intenzíven foglalkozhassunk önmagunk minél mélyebb megismerésével. Ajiit jelenléte és a megnyugtató környezet segít abban, hogy a test és elme elcsendesedjen és a figyelmet befelé irányíthassuk. A két nap során közelebb kerülünk a felfedezéshez, kik is vagyunk valójában azon a képen túl, amit magunról ismerünk vagy hiszünk. 


Az elvonulások minden reggel JIAIDO mozgásmeditációval kezdődnek, hogy a figyelmet könnyebben az Itt és Most állapotába tudjuk hozni.  A Mauna Ház  békés környezete nagy segítséget nyújt az elcsendesedésben. Finom vegetáriánus ételeinket közösen készítjük el.

Bármelyik elvonuláson való részvételed esetén kérjük, hogy olvasd el figyelmesen, és tartsd be a következő alapelveket: 

A Mauna Ház a spirituális fejlődést és az önfelfedezést szolgálja, ezért használd az ittlétedet arra, hogy figyelmedet a belső munkára irányítsd. Nagyon fontos, hogy mindvégig légy tudatos az elvonuláson való részvételed célját illetően.

Arra kérünk, hogy ennek érdekében tartsd tiszteletben a következő alapelveket:

 

  • Őrizd a Csendet - beszélj a lehető legkevesebbet, tartózkodj a felesleges társalgástól, sztorizástól.

  • Tartózkodj a látogatásod egész ideje alatt a Mauna Ház területén.

  • Vonulj vissza a mindennapi életedtől, amíg itt vagy és mellőzd a mobiltelefon használatát. Ne érintkezz a barátokkal, rokonokkal, senkivel  a megszokott világodból. Szükséghelyzetben használhatod a mobilodat, a csendes vacsorát követő 20 percben.

  • A látogatásod során fókuszálj a saját önkutatásodra, és kerülj mindenféle tanácsadást, gyógyítást, a többiek okítását.

  • Kövesd a napi programot, vegyél részt valamennyi tevékenységben, kapcsolódj a csoporttal.

  • Vigyázz úgy a Mauna Házra, mint a sajátodra, és vegyél részt a házimunkákban, az ételkészítésben és takarításban is.

  • Dohányzás kizárólag a kijelölt területen engedélyezett és ügyelj arra, hogy a dohányzás ne legyen kibúvó az együttlét alól, vagy éppen ürügy a társalgásra.

  • Kommunikálj mindenkivel tisztelettel, türelemmel és szeretettel.

 

Kérdés esetén fordulj bizalommal a Mauna Ház programjainak szervezőihez.

 

Kívánjuk, hogy a Mauna Ház legyen számodra az önmagaddal való találkozás eszköze.

 
 
Mauna Elvonulás Ajiittal
2020. március 27-29.

"A növekedés lényege, hogy levetjük régi bőrünket.

Ez a fizikai, mentális, érzelmi és spirituális fejlődés elve.

Ahogy növekszel, a régi bőrt, vagyis a régi megértéseket

és elképzeléseket önmagaddal kapcsolatban

hátra kell hagynod.

Akár Istent keresed, vagyis a spirituális szabadságot,

akár a személyes nehézségeidet szeretnéd megoldani,

ezt az elvet kövesd.

Az önmagadra ébredéshez nyitottságra, frissességre,

és befogadó készségre van szükség."                                                                                                 

Mindannyiunknak vannak nagyon határozott elképzeléseink saját magunkról, melyek zömét már gyerekkorunk óta hordozzuk magunkkal. Némelyik annyira hozzánk nőtt az idő során, hogy a bőrünkké vált, és elhisszük, hogy ezek vagyunk valójában. De fel kell ismernünk, hogy a stratégiák, amiket azért alakítottunk ki a múltban, hogy megvédjük magunkat, hogy figyelmet kapjunk, hogy elfogadjanak és szeressenek minket, már nem válnak a javunkra. Valójában korlátozzák a lényünket, és az önfelfedezés, a boldogság útjában állnak.

Hogyan tudunk továbblépni, hogyan hagyhatjuk hátra a régi bőrt?

Ajiit, a Mauna Ház és a JIAIDO mozgásmeditáció alapítója rendszeresen tart kétnapos elvonulásokat, melyeknek fő témája az, hogyan tehetjük szabaddá az utat a fejlődés és átalakulás számára, személyes és spirituális szinten egyaránt.

 

Az elvonulásnak a Balaton közeli Mauna Ház ad otthont.

Reggelente JIAIDO mozgásmeditáció gyakorlás; napi két találkozó Ajiittal; "Ki vagyok Én?" meditáció és közös zenélések segítenek abban, hogy figyelmedet a jelenbe hozd, és minél közelebb kerülj ahhoz, hogy felismerd valódi lényedet.

Dátumok:  2020. március 27-29.

                    2020. április 24-26.

Helyszín: Mauna Ház, Szőlősgyörök

Étkezés: Napi háromszori, közösen elkészített vegetáriánus ételek

További információ: info@ajiit.net

Csendes Ülés Elvonulás Ajiittal

 

Valódi természetünk a csend, a hétköznapi tevékenységek közben mégis oly sok zaj vesz minket körül, hogy könnyen elfelejtjük a lényeget. A három napos elvonulás Ajiittal lehetőséget teremt arra, hogy a Mauna Ház békés környezetében visszatalálj önmagadhoz.

A csend gyakorlásának sokféle módja van. A szóbeli vagy nem verbális kommunikáció hiánya eszköz arra, hogy eljussunk a belső csend, az elme csendjének állapotába, amit a szanszkrit úgy nevez, Mauna.

A csendes ülés elvonulás célja, hogy megtapasztald azt a mély nyugalmat, ami ebből a csendből fakad. Amikor minden tevékenység, gondolat és érzés ebből az állapotból ered, akkor összhangba kerülsz azzal, aki valójában vagy.

Az elvonulás során reggelente aktív mozgásmeditációval, JIAIDO gyakorlással indítjuk a napot, mely a test és elme lecsendesítésében nagy segítséget jelent. A nap többi részét csendes üléssel töltjük, majd a három nap végén Ajiittal lehetőség van a tapasztalatok megosztására és kérdésfeltevésre. Az étkezéseknél és esti programoknál javasolt a társalgási csend megtartása.

A csendes üléshez hozz magaddal kényelmes ruhát, vizespalackot és egy takarót.

Következő időpont: 2019. ősz