top of page
20191016_202043_edited.jpg
camp3_edited.jpg
IMG_20191222_023654.jpg
Weekend Retreat @ MaunaHouse

Mauna Elvonulás Ajiittal

Ajiit rendszeresen tart elvonulásokat a Mauna Házban. Az elvonulások célja,  hogy a hétköznapi élet rutinjától elszakadva intenzíven foglalkozhassunk önmagunk minél mélyebb megismerésével. Ajiit jelenléte és a megnyugtató környezet segít abban, hogy a test és elme elcsendesedjen és a figyelmet befelé irányíthassuk. A két nap során közelebb kerülünk a felfedezéshez, kik is vagyunk valójában azon a képen túl, amit magunról ismerünk vagy hiszünk. 


Az elvonulások minden reggel JIAIDO mozgásmeditációval kezdődnek, hogy a figyelmet könnyebben az Itt és Most állapotába tudjuk hozni.  A Mauna Ház  békés környezete nagy segítséget nyújt az elcsendesedésben. Finom vegetáriánus ételeinket közösen készítjük el.

Bármelyik elvonuláson való részvételed esetén kérjük, hogy olvasd el figyelmesen, és tartsd be a következő alapelveket: 

A Mauna Ház a spirituális fejlődést és az önfelfedezést szolgálja, ezért használd az ittlétedet arra, hogy figyelmedet a belső munkára irányítsd. Nagyon fontos, hogy mindvégig légy tudatos az elvonuláson való részvételed célját illetően.

Arra kérünk, hogy ennek érdekében tartsd tiszteletben a következő alapelveket:

 

  • Őrizd a Csendet - beszélj a lehető legkevesebbet, tartózkodj a felesleges társalgástól, sztorizástól.

  • Tartózkodj a látogatásod egész ideje alatt a Mauna Ház területén.

  • Vonulj vissza a mindennapi életedtől, amíg itt vagy és mellőzd a mobiltelefon használatát. Ne érintkezz a barátokkal, rokonokkal, senkivel  a megszokott világodból. Szükséghelyzetben használhatod a mobilodat, a csendes vacsorát követő 20 percben.

  • A látogatásod során fókuszálj a saját önkutatásodra, és kerülj mindenféle tanácsadást, gyógyítást, a többiek okítását.

  • Kövesd a napi programot, vegyél részt valamennyi tevékenységben, kapcsolódj a csoporttal.

  • Vigyázz úgy a Mauna Házra, mint a sajátodra, és vegyél részt a házimunkákban, az ételkészítésben és takarításban is.

  • Dohányzás kizárólag a kijelölt területen engedélyezett és ügyelj arra, hogy a dohányzás ne legyen kibúvó az együttlét alól, vagy éppen ürügy a társalgásra.

  • Kommunikálj mindenkivel tisztelettel, türelemmel és szeretettel.

 

Kérdés esetén fordulj bizalommal a Mauna Ház programjainak szervezőihez.

 

Kívánjuk, hogy a Mauna Ház legyen számodra az önmagaddal való találkozás eszköze.

Elvonulás
Mauna Elvonulás Ajiitttal
Mauna Elvonulás Ajiittal
2024. április 19-21.
Screenshot_20220227_123245_com.google.android.apps.photos_edit_14900145489912.jpg
"Eredeti lényünk tiszta és üres,
mint a fehér papírlap.
Az élet során szöveget ír rá környezetünk
és az írás személyiségünkké válik,
és teljes meggyőződéssel hisszük,
a szöveg vagyunk.
Amikor újra visszatalál a figyelem az üres lapra,
azt úgy hívják, szabadság."

Életünk során annyira lefoglal minket a saját személyes történetünk; a saját érzéseink, érzelmeink, gondolataink, a múltunk és a jövőnk, hogy megfeledkezünk arról, hogy akik valójában vagyunk, az túl van mindezen.

Valódi lényünk felfedezéséhez arra van szükség, hogy ki tudjunk lépni ebből a nagyon személyes és énközpontú nézőpontból, és mind önmagunkhoz, mind az élethez egy sokkal tágabb, kiterjedtebb módon kapcsolódjunk. Ennek hatásaként a másokkal és a világgal való kapcsolatunk is megváltozik. Ez a hozzáállás vezet el a függetlenséghez és érettséghez, melyre szükségünk van önmagunk felfedezéséhez. 

Amíg teljesen lefoglalnak bennünket a személyes problémáink és nehézségeink, nincs bennünk tér az igazságnak és a szabadságnak. Kaphatunk bármilyen spirituális tanítást, nincs tér arra, hogy megértsük az igazságot a valódi lényünkről, mert túlságosan telítettek vagyunk hozzá.  

Ajiit, a Mauna Ház és a JIAIDO mozgásmeditáció alapítója önmagára ébredésének közvetlen tapasztalatára alapozva vezet el minket a saját belső átalakulásunk és spirituális fejlődésünk útjára. Gyakorlati eszközöket mutat, amik segítségével felszabadíthatjuk a figyelmünket személyes problémáink bűvköréből. Így léphetünk az érettség, a függetlenség, saját magunk felfedezése és a szabadság új szintjeire.

Az elvonulásoknak a Balaton közeli Mauna Ház ad otthont.

Reggelente JIAIDO mozgásmeditáció gyakorlás; napi két találkozó Ajiittal; "Ki vagyok Én?" meditáció és közös zenélések segítenek abban, hogy figyelmedet a jelenbe hozd, és minél közelebb kerülj ahhoz, hogy felismerd valódi lényedet.

Dátum: 

  • 2024. április 19-21.

Helyszín: Mauna Ház, Szőlősgyörök

Étkezés: Napi háromszori, közösen elkészített vegetáriánus ételek

Részvételi díj: 76.000 Ft/fő, mely tartalmazza a szállást két éjszakára, a napi háromszori étkezést és a program árát

További információ: info@ajiit.net

bottom of page